máj
19

2009. október 1-től a lakáshitelt felvenni szándékozó hiteligénylők ismét igénybe vehetik az állami kamattámogatású forinthiteleket.

Az államilag támogatott lakáshitel a következő hitelcélokra igényelhető:

 

  • Új lakás vásárlása

  • Új lakóingatlan építése

  • Meglévő lakóingatlan korszerűsítése

 

Új lakás vásárlása vagy építése esetén államilag támogatott hitel igénylésére az a személy lehet jogosult, aki megfelel a támogatott hitelek jogszabályban rögzített feltételeinek, melyek a hiteligénylő életkorára, eltartott gyermekeinek számára, a megvásárolni kívánt családi ház vagy lakás területi elhelyezkedésére és értékére, valamint a meglévő ingatlantulajdonra vonatkoznak.

 

A fővárosban vagy megyei jogú városban található lakóingatlan esetén a nyújtató hitel összege nem haladhatja meg 12,5 millió forintot, egyéb településen található ingatlan esetében pedig a 10 millió forintot.

 

Korszerűsítési hitel esetén az igénylő a megvásárolni kívánt ingatlanon kívül nem rendelkezhet egyéb lakóingatlan tulajdonnal, továbbá fontos, hogy az igényelt hitel összege nem haladhatja meg az 5 millió forintot.

 

Az állami kamattámogatású forinthitel lényege abban rejlik, hogy az állam a futamidő első húsz évében kamattámogatást biztosít, melynek mértéke új ingatlan esetén a gyermekek számától függ, korszerűsítési hitel esetén pedig rögzített.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkalkulator.blog.hu/api/trackback/id/tr562016179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása